Colectare deseuri industriale

    Deșeurile sunt colectate și depozitate separat, la locul de generare în care sunt controlate scurgerile, evitând astfel amestecurile. Pentru această etapă, ar trebui utilizate ambalaje compatibile și rezistente la deșeuri, pe lângă etichetarea cu data, tipul de deșeuri și un cod de monitorizare. Foarte important este că, odată ce containerele sunt pline, acestea să fie sigilate pentru a preveni scurgerile și transportate la locul de depozitare. Deșeurile trebuie să îndeplinească diferite standarde de depozitare, deoarece nu pot fi depozitate mai mult de o anumită perioadă de timp (depinde de tipul de deșeuri).

    Deşeurile industriale sunt una dintre cele mai mari surse de poluare din ziua de astăzi, însă acest lucru a început cu zeci de ani în urmă, odată cu dezvoltarea din ce în ce mai mare a industriilor şi odată cu modernizarea fabricilor de toate tipurile. Orice tip de material care nu mai este de folos în timpul sau după procesele ce au loc în fabrici, mine sau unităţi de prelucrare a diferitelor materii prime pentru obținerea produselor finite este considerat deşeu industrial. Deşi deşeurile industriale sunt o realitate a zilei de azi şi a viitorului, atât apropiat, cât şi îndepărtat, există soluţii ce pot ajuta la diminuarea impactului pe care acestea îl au asupra mediului. Una dintre soluţii este colectarea şi debarasarea lor în zone special destinate, de către firme specializate. Desigur, aceasta nu este singurul răspuns pentru o mai bună gestionare a acestui tip de deşeuri, ci există multe altele, ce pot fi luate atât de fiecare dintre noi individual, cât şi la nivel naţional, în fiecare ţară. Colectam deşeuri industriale si deşeurile industriale reciclabile.

    Deşeurile industriale reprezintă totalitatea gunoiului ce rezultă din procesele fabricilor, minelor şi oricărui alt tip de unitate de procesare. Marea majoritate a industriilor, de la industria textilă, metalurgică, chimică sau cea a energiei electrice, toate lasă în urmă un procent mai mare sau mai mic de deşeuri. Exemple de deşeuri industriale includ materii vegetale din fabricile de producţie sau din industria HoReCa ori rumegus. Fabricile, minele şi în general, industriile creează cantităţi enorme de produse, fie ele finite sau nu, ceea ce înseamnă automat şi cantităţi foarte mari de deşeuri. Acest fenomen are loc în întreaga lume şi este greu de stopat. Stoparea ritmului alert al industriei ar înseamnă renunţarea la foarte multe privilegii ale lumii moderne, ce s-ar răsfrânge atât asupra vieţii de zi cu zi (confortul casei, al maşinii, al hainelor), cât şi asupra economiei în general.

    O altă problemă a deşeurilor industriale este faptul că o parte din acestea sunt toxice, ceea ce înseamnă un risc sporit de pentru sanatatea oamenilor și pericole asupra dezvoltării faunei şi a florei. Resturile toxice afectează atât aerul pe care îl respirăm, cât şi solul, plantele, animalele şi apă. Poluarea pânzei freatice poate afecta sever calitatea apei din gospodăriile oamenilor. Chiar dacă acest tip de gunoi, precum lemnul sau zidăria, nu par atât de periculoase, efectele acestora dăunează negativ ecosistemelor, de aceea se impune ca managementul deşeurilor industriale să fie unul responsabil.

    Colectarea deşeurilor industriale trebuie să fie făcută de către firme specializate şi este important ca cei ce fac colectarea să dispună de echipamente de protecţie corespunzătoare şi de mijloacele necesare pentru a asigura transportul adecvat al acestora. Nu numai colectarea este un pas important în managerierea deşeurilor industriale, ci şi transportul şi stocarea lor temporara. Transportul trebuie realizat fără a pune în pericol oamenii, animalele şi vegetaţia şi fără să existe riscul de scurgeri sau pierdere a deşeurilor pe drum. De asemenea, până la paşii de colectare, transport, stocare şi reciclare sau eliminare mai este un pas extrem de important şi anume identificarea și etichetarea corectă a acestora. Riscurile de contaminare a mediului cresc atunci când deșeul nu este etichetat corect, de aceea un procedeu de gestionare eficienta porneşte de la identificarea și etichetele corecte.

    Cea mai bună soluţie pentru tot procesul de management al deşeului industrial este colaborarea cu o companie specializată. Pentru a înţelege mai bine tot ceea ce implică gestionarea deşeurilor industriale, ce spune legislaţia în vigoare şi cum se pot obţine cele mai bune rezultate atât în a proteja mediul, cât şi pentru a eficientiza costurile, se recomandă consultanţă de mediu din partea unor specialişti.

    Deşeurile industriale reprezintă o problemă reală a secolului în care trăim, însă odată cu avansul tehnologiei se spera la inovaţii şi soluţii din ce în ce mai bune pentru gestionarea să corectă. Până atunci, cei mai importanţi pași sunt respectarea legislaţiei în vigoare, folosirea celor mai bune practici de colectare, transport şi eliminare a deşeurilor industriale, dar şi apelarea la specialişti, precum firme de consultanţă şi audit de mediu, atunci când este necesar. În acest fel, mediul înconjurător, dar şi sănătatea umană vor fi protejate, iar noi ne vom putea bucura în continuare de confortul vieţii moderne.

    PUNCT DE LUCRU

    Europe Waste Managament SRL
    +40 773 864 209
    +40 (745) 299 929
    [email protected]
    Șoseaua București - Târgoviște 691 A