Colectare deseuri sticla

    Colectare deseuri sticla

    Coletam si reciclam deșeurile de sticlă post-consum, folosind cele mai moderne tehnologii.

    Sticla este unul dintre materialele cele mai folosite pentru ambalarea lichidelor precum apa, sucurile, laptele, băuturile alcoolice şi multe altele. Însă, rata de colectare şi valorificare a acesteia este destul de redusă, deşi procesul este unul relativ simplu. Având în vedere că sticla este un produs natural, prin reciclarea sa nu se pierd proprietăţile. Aşadar, reciclarea sticlelor, a borcanelor şi a altor recipiente de acest fel reprezintă o soluţie sustenabilă şi o dovadă de responsabilitate din partea operatorilor economici, dar şi a întregii populaţii.

    În caz contrar, materialul va polua semnificativ mediul înconjurător, fiind atât de rezistent, încât nu se descopune vreme de mii de ani în mod natural.

    Oferim servicii profesionale pentru colecare sticla, reciclare şi valorificare. Fiecare societate va putea beneficia de soluții personalizate, astfel încât, colectarea și valorificarea deșeurilor din sticlă să fie un proces simplu.

    Înainte de colectare, este important ca recipientele din sticlă să fie uscate şi depozitate separat de restul deşeurilor reciclabile. Astfel, societăţile generatoare de deşeuri trebuie să facă o sortare inițială a materialelor. Apoi, ele sunt colectate şi transportate la centrul nostru de colectare unde trec, din nou, printr-un proces de separare. Urmează transportul către centrele de reciclare, unde începe procesul de valorificare.

    Pasi necesari pentru colectarea deseurilor din sticla:

    1. Dupa ce sunt folosite recipientele din sticla trebuie spalate bine, pentru a elimina resturile alimentare.
    2. Borcanele din sticla isi pot pastra eticheta, insa trebuie indepartat intotdeauna capacul acestora. De ce procedam astfel? Capacul este confectionat, de regula, din metal, si se colecteaza separat de restul recipientului.
    3. Dupa ce sunt uscate, recipientele se asaza intr-un container de colectare separata, pentru ca apoi sa poata fi predata unui centru de colectare deseuri.
    4. Recipientele din sticla pentru medicamente sau cele care contin substante periculoase nu sunt colectate impreuna cu produsele provenite din industria alimentara sau decorativa. Acestea trebuie sa ajunga la un colector autorizat pentru a face acest lucru.
    5. Sticla predata spre reciclare trebuie sa fie intreaga. Daca aceasta se sparge, se pot pierde bucati din ambalajul initial si se poate dovedi destul de periculoasa pentru cei care se ocupa de manevrarea ei in containerele speciale.

    La destinaţia finală, deşeul este spălat cât mai bine, sortat corespunzător, în funcţie de culoare, măcinat imediat după ce au fost eliminate etichetele şi topit sau tratat în vedere reutilizării.

    Reciclarea sticlei are efecte benefice, dintre care merită menţionate:

    • Conservarea resurselor, economisirea materiei prime şi reducerea costului de producţie - reutilizând sticla, costurile de producţie din numeroase industrii scad semnificativ
    • Reducerea poluării mediului înconjurător - prin eliminarea din gropile de gunoi
    • Reducerea consumului de energie

    PUNCT DE LUCRU

    Europe Waste Managament SRL
    +40 773 864 209
    +40 (745) 299 929
    [email protected]
    Șoseaua București - Târgoviște 691 A