Sectoarele comerciale și industriale din Romania produc volume mari de deșeuri care se duc de cele mai multe ori în gropile de gunoi. Implementarea unor practici adecvate de gestionare a deșeurilor la nivel de afacere și de autoritate locală asigură că deșeurile nu supraaglomerează depozitele noastre și sunt tratate, reciclate și gestionate mai ecologic.
Pentru domeniile comerciale și industriale din Romania, conștientizarea importanței gestionării deșeurilor solide poate reduce semnificativ costurile și impactul ecologic al deșeurilor eliminate incorect.
5 modalități de a aborda provocările eliminării deșeurilor
Există 5 pași vitali în ciclul de viață al deșeurilor:
- Producerea de deșeuri
- Gestionarea deșeurilor pe loc
- Colectarea deșeurilor
- Transportul deșeurilor
- Tratarea și eliminarea deșeurilor
Indiferent de locația afacerii dumneavastră, cunoașterea pașilor anteriori și următori vă poate ajuta să vă îmbunătățiți procesele de gestionare a deșeurilor solide. În acest articol, Europe Waste Management prezintă cum pot contribui atât afacerile, cât și autoritățile locale la procese mai sustenabile de gestionare a deșeurilor în Romania.
Producerea de deșeuri
Producerea de deșeuri se întâmplă peste tot: locuințe, unități comerciale, sectoare industriale. Gestionarea deșeurilor solide este la fel de realizabilă ca și gradul de conștientizare al unei afaceri cu privire la tipurile și frecvența deșeurilor pe care le generează. De exemplu, un birou poate produce în principal deșeuri de hârtie, în timp ce un restaurant generează deșeuri alimentare, iar un șantier produce deșeuri din piatră și alte material de construcții. Ce fel de deșeuri produceți și tratați?
Gestionarea deșeurilor pe loc
Gestionarea deșeurilor pe loc se referă la modul în care o afacere depozitează anumite tipuri de deșeuri pe care le produce. A avea un coș de gunoi pe loc poate să nu fie soluția cea mai adecvată pentru tipul și cantitatea de deșeuri pe care o anumită afacere le produce. Dacă observați că coșul dvs. de gunoi este plin cu mult înainte de ziua de colectare, este posibil să aveți nevoie de o soluție mai avansată de gestionare a deșeurilor pe loc, cum ar fi o presă de balotat. Presele de balotat comprimă materialele reciclabile în blocuri, reducând cantitatea de deșeuri.
Colectarea deșeurilor
Pasul următor în procesul de gestionare a deșeurilor este colectarea deșeurilor. În timpul colectării deșeurilor, camioanele de gunoi (remorci de transport) vin la o unitate și ridică deșeurile din coșurile de gunoi, coșurile de reciclare și coșurile de deșeuri.
Transportul deșeurilor
După ce remorcile de transport ridică deșeurile de la unitățile din Romania, le duc la o stație de transport de deșeuri. Acesta este unul dintre cei mai importanți pași pentru factorii de decizie la nivel de autoritate locală, deoarece echipamentele moderne de reciclare de deșeuri pot sorta și gestiona deșeurile mai eficient.
Stațiile de transport ale deșeurilor sortează și consolidează deșeurile din diferite surse, astfel încât acestea să poată fi duse la instalația potrivită. De exemplu, un vehicul de eliminare ajunge la o stație de transport al deșeurilor cu deșeuri mixte și materiale reciclabile. Deșeurile sunt descărcate și trecute printr-un sistem de sortare pentru a separa gunoiul, diferite materiale reciclabile, deșeuri periculoase etc. Apoi, sunt încărcate în remorci de transport corespunzătoare și trimise la o unitate pentru tratare și eliminare. Finalizarea ciclului deșeurilor Când remorcile de transport ajung la instalația potrivită, instalația trebuie să trateze și să elimine materialele. De exemplu, deșeurile de hârtie merg la o instalație de reciclare pentru tratare. Gunoiul merge la o groapă de gunoi. Deșeurile periculoase merg la o instalație specializată pentru eliminare și depozitare sigură.
Asigurarea existenței instalatiilor corespunzătoare pentru procesarea și recuperarea deșeurilor reprezintă etapa crucială în gestionarea deșeurilor solide. Dacă materialele nu sunt tratate corect și instalatiile nu sunt dotate echipamente adecvate de reciclare, atunci toate etapele anterioare, inclusiv zdrobirea, compactarea, sortarea și transportul deșeurilor, devin compromise.
Descoperiți mai multe sugestii pentru a îmbunătăți gestionarea deșeurilor solide.
Iată 5 modalități de a aborda problemele legate de eliminarea deșeurilor la firma dumneavoastră sau în cadrul sectorului industrial. De la companii în căutare de soluții pentru reducerea deșeurilor până la transportul, depozitarea și valorificare finală, Europe Waste Management este aici pentru a vă ajuta. Furnizăm soluții de reciclare și gestionare a deșeurilor de înaltă calitate, eficiente în procesele de zdrobire, dezasambalare, sortare și manipulare a volumelor masive de deșeuri în Romania.
Dacă firma dumneavoastră este interesată de soluții personalizate pentru gestionarea deșeurilor, vă invităm să programați o consultanță cu Europe Waste Management.